2014. február 3., hétfő

Még egy gyerektakaró...

összeállításába fogtam ma. Lassan elfogynak ezek az anyagjaim, remélem a zöld pöttyösből  kapok még...vagy újra kell  "terveznem " az elszegést :)
Ez lesz a harmadik takaróm, amit mostanában varrtam és gondoltam , megmutatom az én "módszeremet" ,  a szendvics készítését "Katika" módra.
 Először is  keresünk egy elég nagy felületet, ahová ki tudjuk teríteni a takaró hozzávalóit...ez általában a padló...

Ez jó dolog, mert egyrészt "tökéletesen" összeállítható a szendvics és közben még tornázunk is. :)
...na meg simogatunk...simogatunk, hogy minél simább, ráncmentesebb legyen a textil. A hátlapot rögzítjük ragasztó szalaggal a padlóhoz és erre terítjük a flizt és utána a fedlapot.
Amikor ráterítettük a felső lapot és kellően el ( meg )simogattuk,   akkor elővehetjük , jelen esetben a tűt és a férc cérnát és középről kiindulva összeférceljük a három réteget.  Ez környezetbarát megoldás és(pénztárca kímélő is )    :)    Lehet ragasztósprayt  is használni, meg  speciális biztosítótűket...de...
Most kivételesen géppel fogom összetűzni a takarót, így elég sűrűn  fércelek mindkét irányban...
 különösen ügyelve a sarkokra .
Néhány szó a varrógépemről. Szeretek vele dolgozni, nem egy hipermodern, de mindent meg lehet vele varrni.
Régebbi próbálkozásaim alapján én maradtam a rugós tűnél és használom az anyagtovábbító talpat is... Amit géppel akarok tűzni , arra ez  elég. Amúgy tudjátok én kézzel szeretek tűzni  itt megnézhetitek :)

Még hátra van a szegés, ezt legközelebb mutatom meg nektek. Aztán örömteli események okán lesz egy kis szünet a varrás terén   és kezembe másféle tűket fogok venni :) Kötögetni és horgolni fogok baba holmikat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...